Írja be a keresést

10 áfonya felhasználási módja (amelyek nem áfonya szósz)

Étel

10 áfonya felhasználási módja (amelyek nem áfonya szósz)

Igaz, hogy a torta kis bogyó leghíresebb kulináris szerepe ebben az évszakban a híres Hálaadás oldalának része. De ez tényleg nagyon szégyen, mert annyi mindent kínál, hogy oly sok recept legyen, édes és ízletes!

Fedezze fel az áfonya 14 csillagszerű felhasználási módját, a klasszikustól egészen a váratlan felhasználásig!

1. DIY szárított áfonya

A legtöbb üzletben forgalmazott szárított áfonya tipikusan túl édes és túl kemény textúrájú. Saját szárított áfonya elkészítésével Ön irányíthatja az ízt és az édességi tényezőt. Készítse el ezeket a DIY szárított áfonya felhasználásával az alábbi receptek közül, vagy egyszerűen csak élvezze őket snackként!

2. Áfonya ketchup

Ha szokatlan, ízléses ételízesítőt szeretne használni, amelyet hálaadás alkalmával és jóval túlléphet, vegye figyelembe az áfonya ketchupot. A Coconut & Lime blogban bemutatott okos recept friss áfonya, cukor és ízesítők sokaságát tartalmazza. Van még egy áfonya-mandarin ketchupvariáció!

3. Ecetes áfonya

A savanyított áfonya édes, savanyú és teljesen addiktív! A záró ecet hozzáadása a savanyított áfonya nagy kontrasztot jelent a gazdag ételekhez; fel lehet szolgálni oldalsóként vagy fűszerként.

4. Kandírozott áfonya

Noha a cukrozott áfonya előállításához van néhány megközelítés, szeretem ezt az egyszerű kemencés módszert. Egyszerűen tegyen 2 csésze mosott, friss áfonya-t egy egyenletes rétegbe a sütőedénybe, és szórjon rá 1 csésze granulált cukrot. Fedjük le az edényt, és süssük 350 F hőmérsékleten körülbelül egy órán keresztül. Tálalás előtt hűtsük le. Szeretem porolni cukrászcukorral a finom befejezéshez tálalás előtt. Ezek nagyszerű díszítést adnak a pékárukhoz!

5. Áfonya-túró

Ön már ismeri és szereti a citromos túrót ... miért ne próbálja meg az édes-torta unokatestvére, áfonyás túróját? Az áfonyás túrót könnyű elkészíteni, és gyönyörű, rubin-tónusos tölteléket vagy elegáns kenyeret eredményez a muffinok és pogácók számára a következő villásreggelinél.

6. Adjon hozzá áfonya salátához

A áfonya kiválóan kiegészítheti a salátákat. Például egy frissen vagy vegyes zöldekből, kecskesajtból, szeletelt körteből és balzsamos vinaigretből álló saláta egy maroknyi szárított áfonya mellett nagyszerű ízű.

7. Áfonya csirke

Az áfonya nem csak párosul pulykával! A csirke ételeket az egyszerű vacsorától a kreatív kulináris készítésig emelik, zingy áfonya hozzáadásával. Ez a recept ízesített csirkét tartalmaz, amelyet friss és szárított áfonyaból készült mártással egészítenek ki.

8. Áfonya pot sült

Legközelebb, amikor egy serpenyőben süt, fontolja meg, hogy nagylelkű maroknyi (vagy legfeljebb 12 uncia) áfonya-t adhat hozzá pároló folyadékához. Különleges ízt kölcsönöz a húsnak, a lassú főzési folyamat pedig enyhíti a áfonya ízét. Mindenki nyer!

9. Gyors kenyér, muffin, süti és palacsinta

Áfonya - szárított áfonya, vagy friss, vagy akár megmaradt áfonyaszósz - nagyszerű kiegészítést kínálhat a gyors kenyér, a muffin, a sütik és a palacsinta számára. A legtöbb fentebb említett receptben helyettesítheti a szárított áfonya mazsolát vagy áfonya, vagy egyszerűen egy maroknyi összehajthat egy egyszerű receptben. Örülni fog az eredményeknek! Ez az áfonyamártással készített muffinok receptje, amelyet az Erika Konyha blogjában mutatnak be, kiváló kiindulópont.

10. Áfonya Pisztácia Narancs Lära-stílusú rúd

Technikai szempontból ez nem a Larabar márka által kínált aroma, hanem az egyszerűség modellje és a „valódi étel” alapanyagok inspirálják. Ebben a gyönyörű receptben, amely a Blogban szerepel, Használja a valódi vajat, a dátumok, az áfonya, a pisztácia és a narancshéj olyan energiacsöveket alkotnak, amelyek ugyanolyan jó ízűek, mint a desszert!