Írja be a keresést

2017 Toyota 86 860 Edition első teszt: Purisztikus tökéletesség

Autó

2017 Toyota 86 860 Edition első teszt: Purisztikus tökéletesség

A Scion márka halála után a Toyota a négy modell közül három felszívódott, beleértve az FR-S-t is. Az új jelvény új névvel, a 86-mal rendelkezik, amelyet a globális piacokon használtak az autó bevezetése óta a 2013-as modellévben. 2017-re a 86 készülék átdolgozott első borítékot kapott és néhány kisebb mechanikai változtatást, amelyek segítenek a vezetés szórakoztatóbbá tételében. Egyéb változások: teljes LED fényszórók, új 17 hüvelykes könnyűfém kerekek és egy kisebb kormánykerék. Tesztelőnk a 86 860 Edition, egy korlátozott futású modell, amelyet fel lehet használni a magasabb szegmensek iránti igény felmérésére. Az olyan funkciók, mint a kétzónás klímaberendezés, a kulcs nélküli bejáratás / indítás, a 4,2 hüvelykes több információs kijelző, a fűthető első ülések és a hátsó spoiler alapkivitelben a 860-as kiadásban. A navigációs rendszer az egyetlen lehetőség próbautónkban, és 900 dollárba kerül.

A 2017 86-os hatalom ugyanaz a 2,0 literes lapos-négyes, amelyet most 205 lóerővel és 156 lb-ft nyomatékkal számolunk, amikor párosítjuk a szokásos hatfokozatú kézi sebességváltóval. A pályán a 2017 86 860 Edition 60 km / h sebességgel 6,8 másodperc alatt ért el, és a negyed mérföld 15,2 másodperc alatt 92,7 km / h sebességgel ért el. Erick Ayapana társult közúti tesztszerkesztő felváltotta a váltót, amely rövid, pontos dobásokat tesz lehetővé, így megkönnyíti a sebességváltók gyors átjárását. A tengelykapcsolóval könnyű dolgozni, mivel van egy könnyen felfedezhető bekapcsolási pontja, és a pedál elhelyezése ideális a sarok-lábujj váltáshoz is. A 86 elindítása azonban némi finomságot jelent, mivel a gumiabroncsok gyorsan elveszítik a tapadást, és a motor leáll, ha a fordulatszám 4000 fordulat / perc alatt van. A 60 km / h sebességről történő megállás viszont 117 láb volt, ami megegyezik az utóbbi 86-os tesztelésünkkel, de hosszabb, mint a riválisok, mint például a Mazda MX-5 Miata és a Fiat 124 Spider.

A Toyota a 2017-es modellév kezelésének javítása érdekében felülvizsgálta a 86-os felfüggesztést visszaállított ütésekkel és rugókkal. Az autó 26,1 másodperc alatt befejezte a nyolcadik pályát 0,66 g átlaggal, és 0,87 g oldalsó gyorsulást eredményezett. A közúti teszt szerkesztője, Chris Walton megjegyezte, hogy a kormányzás „lézeres pontosságú” és a sofőr mindig irányítja a vezérlést, lehetővé téve a különféle sarokbejáratásokat: sima, vadon és farokig boldog. A gumiabroncsok nem pontosan nagy teljesítményű gumi, ami megmagyarázza, miért olyan könnyű a 86-es jármű hátsó végét kiszállni és sodródni.

Útközben a Toyota 86 egy telivér vezetõ autójaként mutatkozik be - borotvaéles és komolyan szórakoztató vezetés. Az autó karosszériája a kanyargós utakon ragyog, ahol felfedezheti annak kezelési képességeit anélkül, hogy a járművezetői engedély elveszne. A dél-kaliforniai kanyargós hegyutakon a 86 ültetvényes és sík marad, és a pontos kormányzással kombinálva úgy érzi, hogy a szikével pontosan pontosan elvágja az utat. Az iker, a Subaru BRZ mellett a Toyota 86 annyira bizalmat ad a sofőrnek, hogy kanyargós utakon a normálnál nagyobb sebességgel kanyarodik meg. A Mazda MX-5 Miata-val ellentétben a karosszéria minimális, de még mindig pontosan tudja, mit csinál az autó, amikor veled kommunikál. A 86-as kezelőképessége a vezetési kényelem árán jön, mert rendkívül merev, és minden út hiányosságát meg fogja érezni.

Annak ellenére, hogy a manuálisan felszerelt 86-ra enyhén ütközik, továbbra is fel kell fordítania a 86-at, mert nincs sok alacsony végső nyomaték. Boldog hely magasan fordul el a fordulatszám tartományban, távol a 4000 és 5000 fordulat / perc fordulatszám-merüléstől, ahol egész nap boldogan kiálthat, hogy redline-re húzzon. A szokásos korlátozott csúszáskülönbség és a rövidebb végső áttételi viszonyok segítik a legtöbbet hozni a fordulatszám-boldog motorból, mivel az előbbi segít hatékonyabban csökkenteni az energiát, az utóbbi pedig magasabbra fordít a fordulatszám tartományban. Azt is élvezni fogja a fogaskerekek közötti evezést, mert a szokásos hatfokozatú kézi eszköz az egyik legmegfelelőbb egység a rövid, éles dobásokhoz.

A 86-as kabin belsejében van az a kor, ahol megmutatkozik. A kötőjel elrendezése dátummal rendelkezik, különösen a régi Scion fej egységnél, és nem segít, hogy az anyagminőség csak átlagos, ha mindenhol kemény műanyag van. Szerencsére néhány érintési pont, például az ajtópanelek puha párnával rendelkeznek, hogy enyhítsék ezt az olcsó érzést. A nagy felnőttek túlságosan szorosnak találhatják az első üléseket agresszív támaszkodásuk miatt; rendkívül jól tartják téged a lelkes vezetés közben. Felejtsd el, hogy a hátsó ülések is léteznek, mert nem hasznosak az emberek számára, és a legjobbak, ha összehajtják és kiterjesztik az apró, 6,9 köbméter lábú csomagtartóhoz.

A 4,2 hüvelykes, több információs kijelző, amely kizárólag a 860-as kiadásra vonatkozik, jó tapintású, mert több hasznos információt nyújt a látókörében. Az elavult fejegység lassan reagál, és nincs okostelefon-integrációja, és a 7,0 hüvelykes érintőképernyő nem kapacitív, ezért a bemenetek elfogadásához meg kell botolni. A rendelkezésre álló navigációs rendszer nem a legátfogóbb egység, és a forgalmi jelentésekkel sem érkezik. A 86-as időszakunkban a rendszer többször megfagyott, amikor megpróbáltuk zenét közvetíteni Bluetooth-on keresztül, vagy lejátszani őket egy flash meghajtóból.

A megfizethető sportkocsik közül csak néhány jármű kínál tiszta, desztillált vezetési élményt, amely a jármű meghosszabbításaként érzi magát. A 2017. évi Toyota 86 az egyik ezek közül, köszönhetően kifogástalan karosszériájának és lenyűgöző egyensúlyának, amely a vezetőt teljes irányítás alá helyezi. Noha nem rendelkezik a legújabb technológiával vagy a legkényelmesebb lovagolással, a 86-as egyike azon kevés sportautóknak, amelyek megtestesítik a vezetési szórakozás meghatározását. Persze, több energiát, jobb utazást és ragasztottabb gumiabroncsokat lenne, de a jelenlegi állapotban a Toyota 86 azt bizonyítja, hogy szórakozhat a bank megszakítása nélkül.