Írja be a keresést

6 kipróbálandó mexikói paprika típusa

Étel

6 kipróbálandó mexikói paprika típusa

A chili paprika a hagyományos mexikói főzés alapja. De a paprika sokfélesége miatt, és attól a félelemtől, hogy olyan meleget választani, amely túl meleg ahhoz, hogy élvezze a főzött ételt, kissé megfélemlítheti a jalapenón kívüli vállalkozást.

Jalapeno Peppers

Kezdjük azzal, amellyel talán a legjobban ismerjük magunkat. A jalapeno közepes méretű paprika, enyhe hővel. Különösen ízletesek, ha eltávolítják azokat a magokat, amelyek a bors fűszerének nagy részét tartalmazzák.

Leggyakrabban a jalapenót zöldben szedik, de megtalálható a vörös fajta is, amelynek hagyta, hogy a növény teljesen érje.

A jalapenót szalákában használják, savanyított, töltött, sült, sült formában, és akár koktélokba is keverhetők, hogy lágy meleget adjunk a margaritának.

Serrano Peppers

A serrano paprika Mexikó hegyvidéki régióiból származik. Kisebb, mint egy jalapeno, és kissé forró. Mint egy jalapeno, ha hagyja érni, a bors mélyvörösre vált. A serrano paprikákat a salátafélékben használják, és egyike azon kevés paprikának, amelyek nem teljesítenek jól a szárítást.

Chipotle paprika

A chipotle paprika füstölt érett jalapeñó, ami azt jelenti, hogy gazdag, füstös aromát adnak az ételeknek. Gyakran előfordul, hogy újrahidratálódnak, és salsa vagy húsos marinává alakítják őket, az úgynevezett adobo-t. A chipotle paprika megtalálható egészben, őrölt vagy konzervként, és „chototle in adobo” -ra hivatkozhat. Mérsékelt hőt kapnak.

Chiles De Arbol

Ezt a kicsi, élénk vörös chilet madár csőrének vagy patkányának farok chilenek is nevezik. A Chiles de árbol friss, szárított vagy porított formában található. És ha nem találja meg őket, a cayenne pótolható. Közepesen magas hőszint.

Szeretek a szárított chiles de árbol egyikét betenni a fazékba, amikor babot főzök, vagy akár akkor is, amikor olyan készletet készítek, amelyről tudom, hogy valamire szánják, kissé latin ízlés szerint. A főzésen kívül ezeket a paprikákat gyakran használják koszorúk készítésére is, mivel szárítva megtartják élénk színüket.

Habanero paprika

Vigyázz - ezek harapnak! A Habanero paprika a meleg mexikói konyhában használt legforróbb paprika. Bölcs dolog kesztyűt viselni bármilyen borssal való munka közben, de ez különösen nagy elővigyázatosságot igényel előkészítésekor.

A Habaneros színe a szedés időpontjától és az idős korától függően változhat. A citrusos és a virágos aromával a habanerót gyakran használják forró szószok készítéséhez.

Poblano Pepper (más néven Ancho Chile)

A poblano az egyik kedvenc paprikám. Pörkölt, babbal és sajttal töltve? Igen, kérem.

A poblanók íze enyhébb, bár a teljesen érett vörös kissé több hőt tartalmaz. A szárított poblanót ancho chile néven ismerték, amely a moláris mártás általános alkotóeleme.