Írja be a keresést

Hogyan készítsünk kétszer sült burgonyát

Étel

Hogyan készítsünk kétszer sült burgonyát

Több tucat módon élvezheti a burgonyát, de a kétszer sült burgonya az egyik kedvencem. Ez a klasszikus steakhouse köret könnyen elkészíthető otthon, és remek lehetőséget kínál arra, hogy változtasson a dolgokon, amikor legközelebb vacsorával tálalják a burgonyát.

Az első sütéshez a teljes burgonyát egyszerűen a kemencében főzik, amíg meg nem lágyul. A második sütéshez a burgonyát kivágják, és burgonyapürével keverékkel csomagolják, majd visszaviszik a kemencébe főzéshez, amíg a központ krémes és ropogós a tetején.

Burgonya kiválasztása

Használjon ehhez a recepthez nagy héjas burgonyát, és ha lehetséges, válasszon olyan burgonyát, amelynek nincs túl sok szem vagy más folt. Készíthet kétszer sült burgonyát más típusú burgonyával, de a rágókák kiválóan alkalmasak pörkölésre és pörkölésre, és elég vastag bőrük van ahhoz, hogy megtartsák a kétszer sütés folyamatát.

Az első sütés: Hogyan kell sütni egy burgonyát

Burgonya sütése a sütőben könnyű, de kevés türelmet igényel, mivel egy jó méretű burgonya általában egy órát vesz igénybe, amíg az egészet el nem főzi. Bár lehetséges - és gyorsabb is - egész burgonyát főzni a mikrohullámú sütőben, úgy érzem, hogy a burgonya bőre jobban megáll, ha először sütőben főzik. Valóban szüksége van arra, hogy a bőr sértetlen maradjon ehhez az ételhez, ezért ne feledje ezt, amikor a burgonyával dolgozik.

Ellenőrizze a burgonya élességét egy keskeny, éles kés behelyezésével. Ha a kés könnyen csúszik be és ki, akkor kész a burgonya.

A második sütés: A burgonya kitöltése

Miután a burgonyát kissé lehűtötték, vágja át őket felére, és kanállal kanállal kihúzza a sült burgonyát. Szeretek kb. ¼ ”burgonyát hagyni a bőr ellen, hogy a bőr egy kicsit szerkezetesebb legyen.

Helyezze a kimaradt burgonyát egy nagy tálba, ahol simára töltheti. Kombinálja a burgonyát tejföllel, tejjel és túróval, majd fűszerezze őket zöldhagymával, sóval és borssal

A túró olyan alkotóelem, amelyet a családom mindig is használt, mivel a kis sajtos túró enyhe, olvasztott sajt kis zsebéivé alakul a kész burgonyában. A töltelékben valóban bármilyen ízt felhasználhat, mivel még az „egyszerű” burgonyapürével is gyönyörűen elkészített burgonya lesz.

Amint a töltelék elkészült, kanállal tegye vissza a bőrbe és süsse addig, amíg a teteje enyhén megbarnul. A burgonyát kissé extra gazdagság érdekében meghintheti cheddar sajttal is. Tálaljuk a burgonyát, amíg azok még melegek a sütőből.

Ez a recept három burgonyát igényel, és öt adagot ad. Amíg a burgonyát felére vágják, a felét csak öt felhasználom tálalásra. Szeretem, hogy a kétszer sült burgonya töltése magasra rakódjon a burgonya felső széle fölött, és egy másik fél burgonya használata csak azt a pluszt adja nekem, amire szükségem van.

Kétszer sült burgonya recept

Öt adagot készít.

Hozzávalók:

  • 3 nagy héjas rántott burgonya (kb. 1 ¼ - 1 font).
  • ½ csésze tejföl
  • ¼ csésze tej
  • 2 evőkanál vaj szobahőmérsékleten
  • 1/3 csésze túrós
  • 1 teáskanál só vagy ízlés szerint
  • ¼ teáskanál őrölt fekete bors, vagy ízlés szerint
  • 3-4 evőkanál finoman apróra vágott zöldhagymát
  • ) ½ csésze apróra vágott cheddar sajt (opcionális)

1. lépés:

Melegítse elő a sütőt 400 ° C-ra. A burgonyát egészben sütje a sütőtartón, amíg meg nem lágyul, és a közepébe helyezett kés könnyen kicsúszik. Hagyja lehűlni a burgonyát legalább 15 percig.

2. lépés:

Vágjuk félre a burgonyát. Egy kanállal kigyullad a burgonya közepét, és így hajót készíthet, ¼ ”vastagságú sült burgonyát hagyva a bőrön. Dobja el a hat burgonyahajó egyikét.

Helyezze az összes sült burgonyát közepes tálba. Mash pörkölt burgonyát tejföllel, tejjel, vajjal, túróval, sóval, borssal és zöld hagymával.

3. lépés:

Kanálral burgonyapürét tegyük vissza a burgonyahajókba, a burgonya bőr peremének fölé pillantva. Minden burgonya tetejére tegyen 1-2 evőkanál aprított cheddar sajtot, ha szükséges. Rendezzük a töltött burgonyát a sütőlapra.

4. lépés:

Sült burgonyát kb. 20 percig 400 ° C-on, amíg a sajt megolvad és a burgonya teteje enyhén megbarnul.