Írja be a keresést

Palota, ízléses Portugália: hosszú hétvége Portóban és a Douróban

Utazás

Palota, ízléses Portugália: hosszú hétvége Portóban és a Douróban

A elhalványuló nap arany árnyalata a Dom Luís I híd sziluettjét a Douróra helyezkedik el, kb. 45 méter alatt, modern villamosunkkal magasan csúszva az aktivitás zümmögése fölött. A híres híd összeköti az északi parton lévő Porto várost a déli Vila Nova de Gaia-val, és ablakaimból elbűvölte ezen szexi városok színes varázsa.

Manapság a két város összekeveredik, és a legtöbb turista számára azonosak. Északon a színes kávéházak alján tele vannak kávézóasztalok, délen pedig a híres kikötőházak túrákat és kóstolókat vezetnek. A fentről a legfontosabb sügérről gyorsan megértheti, miért vált Portó ilyen ízléses városrészré, részben bájjal, részben kikötőjével, részben pedig azért, ami a tányérokat díszíti. Bármilyen ok miatt is hosszú hétvégére vállalkozik Portóban, keményen fogja nyomni, hogy ne bújjon el a varázsa miatt.

Az egyik a sok okból, amiért költöztem Portugáliába, az volt, hogy a régi és az új keveredik; Egy pillanatra megcsodálhatja a díszített történelmi építészetet Azulejo, Portugália c olajos csempe, a következő pedig a legtöbb csípőben lóg, s utcai művészettel küzdenek kívül. Noha Lisszabon a hegyeknek köszönhetően fárasztó város lehet, Porto inkább zsebméretű, megkönnyítve ennek a kortárs és klasszikus keveréknek a megtalálását, és talán jobban megfelelve egy hosszú hétvégi menekülésnek.

Egy másik ok, amit büszkén hívom Portugáliának otthont, a helyi laza, nem zavaró vendégszeretet. A barátságosság elszivárog az itt élő népesség pórusaiból, és ha még csak két vagy három napja van arra, hogy Portugália bőrébe kerüljön, akkor nagyon ajánlom, hogy kövesse nyomon az utasaimat, és fedezze fel Portóval a helyiekkel. Bűn lenne, ha ellátogatnánk a városba, és nem kapnánk betekintést Portugália legjobb eszközéből, az emberekből.

Az egyik legjobb túra Portóban a városon kívül található. Míg Portót és a szomszédos Gaiat könnyű felfedezni gyalog, addig a rejtett drágaköveket, mint az óceán úszómedencék, a Leça da Palmeira , és a buja erdők csak egy rövid autóútra fekszenek, és teljes hosszú hétvégi kirándulást tesznek Portóba.

Tennivalók Portóban egy hosszú hétvégén

Noha Porto nem biztos, hogy a legnagyobb a városban, számtalan módon lehet szórakoztatni magát, íme néhány kedvenc javaslatom egy hosszú hétvégére Portóban.

Látogasson el a kikötőházakba

Portóban elengedhetetlen a régi kikötőházak felkeresése a Douro Gaia oldalán. Három különféle turnéztam a látogatásaim között, és mindegyik kissé különbözik egymástól, és természetesen meg kell kóstolnia a különböző portokat. A terület története lenyűgöző, mivel néhány ilyen pince több mint 400 éves. A túrák általában nagyon nyugodtak, és bár előfordulhat, hogy megpróbál elmenni egy turnéra, és mivel Porto elfoglalja a hétvégi kirándulásokat, azt javaslom, hogy előre foglaljanak, különösen csúcsidőn.

Utolsó látogatásom alkalmával hallottam, hogy néhány kikötő pincét be kell zárni, és tovább kell mozgatni a Douro-ba, tehát érdemes meglátogatni ezt a történetet, miközben még itt van Gaia szívében.

Csodálja meg a portói vasútállomáson

Valószínű, hogy ha Lisszabonból érkezik Portóba, akkor a vasútállomás lesz az első megálló, és még ha nem is, feltétlenül látogassa meg a főcsarnokot. São Bento a vasútállomás önmagában műalkotás, mintegy 20.000 kék és fehér csempe átveszi a helyi történelem némelyikét, ez az egyik lenyűgözőbb sorozat Azulejo Portóban.

Élvezze a kék csempéket a Lélek kápolnájában és a Szent Ildefonso-templomban

Egy másik Azulejo kötelező látogatás a hosszú hétvégén Portóban a Szent Ildefonso templom vagy a Solus kápolna. Noha még nem készítettem belőle, a külső burkolómunka lenyűgöző, és mindkettő hamarosan híres Instagram-háttérré vált, bár a díszes építészet sokkal többet ér, mint a gyors fotózás lehetőséget. Valójában van néhány csempézett templom Porto-szerte, az Igreja de Santa Clara pedig egy másik.

Ugrálj bárba Ribeirában és Gaiában

A port és a nagy borok azonban nem csak a menüből állnak, a portói bár helyzete az utóbbi években robbant fel. A csípős kávépörköltektől az elegáns, restaurált bárokig, amelyek megölik a gyilkos koktélokat, a portói hétvége több mint ízléses lehet.

Kedvenc modern kávéfőzőm, amely kiváló kézműves sört is szolgált, 7-szeres, a Gaia oldalán, a híres nyuszi utcai művészettől nem messze volt. Nem tudtam hibáztatni sem az egyik olyan ételt, amelyet Portóban éltem, és Algarve-ban élve kell mondanom, hogy a kulináris készségek és ételek sokkal érdekesebbek Észak-Portugáliában, míg délen inkább az egyszerű, friss halételek.

A portói oldalon lévő Ribeira környéke még bájosabb, macskaköves utcákkal és színes kávéházakkal és bárokkal borított színes házakkal. Gyorsan rájön, hogy a kávé- és borkultúra hatalmas dolog Portóban, és egy pohárral leülni az emberek figyelésére az a város sok egyszerű öröme.