Írja be a keresést

A Struffela az a desszert, amelyre nem tudta, hogy szüksége van

Étel

A Struffela az a desszert, amelyre nem tudta, hogy szüksége van

Gyere december, a süteményekkel készült konténereket mindenhova tele van szénszarvasokkal, mézeskalács férfiakkal és hógolyókkal. Mindannyian az ünnepi sütik klasszikusai vagyunk, de ha túl közel állsz a kipróbálthoz és igazhoz, akkor hiányozhat valami igazán látványos.

A Struffela egyike azoknak a látványos dolgoknak. Ez a régimódi, olasz desszert az olaszországi Nápolyból származik, amelyről valószínűleg onnan származik életmód-marketingünk, Theresa családja.

"A Struffela nagyon különleges volt, mivel egész nap a nanaomat kellett készíteni" - mondja Theresa. „És mivel hinti volt, gyermekkoromban megszállottan gondoltam rá! A Struffela mindig annyira különbözött minden mástól, amelyet az év hátralévő részében ettünk. ”

A „Különböző” nem rossz leírás. Úgy gondolják, hogy ez a szeretett desszert egy sokkal régebbi görög étel leszármazottja, amelyet tészta sütésével készítettek, bár az ősi étel nem volt mézben vagy sprinkben bevonva.

Ezek a mézgolyók különféle formákat ölthetnek. Ha nincs elég ideje (vagy alig várja, hogy bemélyedjen), a sztráflát egy tálban meghajolni lehet a könnyű lehetőség. Ha azonban valamilyen ünnepi hangulatot szeretne hozzáadni, akkor sokan formálják sztrufájjukat karácsonyi koszorúkká és fákká.

De mielőtt elkezdené, Theresa-nak van egy utolsó tanácsa. „Óvakodj attól, hogy ha ezt megpróbálja megcsinálni, az nagyon-nagyon ragadós! Figyelmeztettek.

A nagymama Struffela

Hozzávalók:

 • 6 csésze liszt, szitálva
 • ½ csésze + 2 evőkanál cukor, felosztva
 • 1½ teáskanál sütőpor
 • 1 ½ uncia anisette vagy 1 palack ánizs kivonat, osztva
 • 1 teáskanál vanília kivonat
 • 4 evőkanál olvasztott vaj
 • 8-9 nagy tojás
 • Két 1 font üveg méz
 • 4 evőkanál olaj
 • Repceolaj vagy növényi olaj sütéshez
 • Candy hinti

Megközelítés:

 1. Öntsön egy nagy munkafelületre a lisztet, és készítsen egy kútot a közepére. Helyezze a 2 evőkanál cukorot, sütőport, 1 ¼ teáskanál ánizst, vaníliát és az olvasztott vajat a üregbe.
 2. Adjunk hozzá hat tojást a lyukba, és a lisztet a nedves alapanyagokba keverjük. Folytassa a keverést az összetevőkkel, és tegye be a fennmaradó két vagy három tojást.
 3. Folytassa a keverést, amíg az összetevők jól nem kombinálódnak. Gyengéden gyúrja mindaddig, amíg a keverék nem lesz tapadós (ezt megteheti tésztagépben vagy állványkeverőben is).
 4. Húzza a tésztát hosszú csíkba (vagy több csíkba). Vágjuk a csíkokat ½ ”darabokra.
 5. Közben öntsön elegendő olajat ahhoz, hogy a tésztát egy serpenyőbe takarja. Melegítsük közepes-magas hőmérsékleten.
 6. Süsse meg a darabokat olajban, amíg aranybarna színűvé nem válnak. Távolítsa el az olajból egy réselt kanállal; csatorna és hagyja lehűlni. Hűtés után tegye a sült tésztát egy barna papírzsákba, hogy felszívja a felesleges olajat.
 7. Egy nagy edényben közepes lángon keverje össze a méz, ½ csésze cukor és ¼ teáskanál ánizs keveréket. Keverjük addig, amíg a keverék nagyon vékony lesz.
 8. Öntsük a tésztagolyókat a méz keverékbe, és alaposan keverjük össze, amíg a tésztagolyók mézbe nem borulnak.
 9. Tekerje a tésztagolyókat hintire.