Írja be a keresést

A villamos autó javítaná hatékonyságát?

Technológia

A villamos autó javítaná hatékonyságát?

Az üzemanyag-gazdaságosság és a motor teljesítménye nem az egyetlen, amit figyelembe kell venni, amikor egy kapcsolót meghúznak egy gázüzemű járműről. Az új hibrid modellek sokkal gyorsabban segíthetnek a találkozókon és a bemutatókon való eljutáson és onnan.

Ha látta a legfrissebb címeket, akkor gondolhatja, hogy az úton minden autó elektromosan megy. Nos, nem lenne teljesen téves. Szinte minden gépjárműgyártó - a General Motors, a Toyota, a Volkswagen és még a brit Morgan Motor Company - a következő évtized közepére tervezi „elektromos” opciót kínálni minden általuk gyártott termékhez. Még az egzotikus gyártók, például az Aston Martin és a Ferrari is terveznek elektromos opciókat.

Ezeknek a modelleknek nagy része teljesen elem-elektromos, de mások plug-in, hagyományos és még „enyhe” hibrid hajtásláncok is. Ez azt jelenti, hogy az időben ellenőrzött belső égésű motor állítólag halott. Még 2025-ben, amikor az amerikai üzemanyag-fogyasztás-előírások várhatóan elképesztő 54,5 mérföld / gallon elérik, „látni fogjuk, hogy a legtöbb autóban továbbra is belső égésű motor van” - mondja Xavier Mosquet, a autóipar a Boston Consulting Csoportnál.

Ezek közül az autók közül sok azonban új hibrid technológiákat fog alkalmazni, amelyek javítják mind a futásteljesítményt, a távolságot, és sok esetben a benzinmotorok teljesítményét. A hibrid hatalomnak jelenleg három különféle formája van:

  • A plug-inek , mint például a Chrysler Pacifica Hybrid - melyet „Amerika legelső hibrid kisbuszjának” neveznek, egy 566 mérföldes távolságot és integrált szórakoztató rendszert, beleértve a kettős 10 hüvelykes érintőképernyőt - és a Chevrolet Volt, fedélzeti akkumulátorral rendelkezik, amely elég nagy ahhoz, hogy lehetővé tegye számukra teljesen elektromos üzemmódban futtatni 15-50 mérföldre. Amikor az akkumulátorok lemerülnek, ezek az autók tovább folytathatják motorjaikat.
  • Hagyományos hibridek , mint például a legkeresettebb Toyota Prius, apró akkumulátorral rendelkeznek, amelyeket általában nem használnak EV üzemmódra - legalábbis nem sokáig. Azáltal, hogy visszafogják a fékezés és a járás során általában elvesztett energiát, kiegészíthetnek egy kisebb gázmotorot, amely növeli az energiát és növeli a futásteljesítményt.
  • Enyhe hibridek éppen piacra kerülnek, és egyszerűbb, olcsóbb elektromos meghajtórendszereket használnak az elsődleges gázmotor támogatására. Egyes rendszerek elsősorban a teljesítmény növelésére összpontosítanak, mások több kilométert eredményeznek.

Ennek jelentős következményei lehetnek Önnek, mint ingatlanszakértőnek. A gáz a gyakorlók számára a legnagyobb kiadás, tehát minél inkább távol lehet a pumpától, annál jobb a zsebkönyve. De ez nem azt jelenti, hogy az elektromos járművek gyógymód. A legnagyobb kérdés az, hogy mennyi időt tölt a kormány mögött, és milyen elektromos járművet tervez.

Hagyományos hibriddel továbbra is rendszeresen be kell gázolnia. Néhány modellnél, például az ismerős Priusnál, amelynek hozama legalább 50 mpg, ezt ritkábban fogja megtenni. A plug-inek, például a Chrysler Pacifica Hybrid (amely nem szerepel a REALTOR Benefits® program partnerségben az FCA US LLC-vel), teljes egészében villamos energiával működtethetők - ha nem túlságosan sok mérföldre jár. De ha az akkumulátorok lemerülnek, akkor továbbra is van egy tartalék gázmotorod, amely folyamatosan működik. Chevy beszámol, hogy a Volt tulajdonosok általában 900 mérföld távolságra vannak a feltöltések között, ha minden nap dolgoznak.

A tiszta akkumulátorral felszerelt elektromos járművek korlátozott hatótávolság miatt általában nem voltak a radarban az ingatlanszakértők számára. Most, hogy az új kibővített modellek, mint például a 200 mérföldes Tesla Model 3, eljutnak a piacra, sokkal inkább értelmesek azoknak a szakembereknek, akik üzleti életükre támaszkodnak. Töltse fel őket otthon egy éjszakán keresztül a sok közműszolgáltató által kínált speciális tervek segítségével, és ez 2 vagy 3 dollárba kerülhet - vagy kevesebb, mint 20% -a annak költségeinek, amely még a legjobb hibrid modellek feltöltéséhez is költségeket jelent.

Noha a Mosquet azt várja el, hogy sok gázüzemű autó a következő években átvegye a hibrid hatalom valamilyen formáját, vannak olyan áttörési technológiák a belső égésű motorok számára, amelyek valódi pénzt biztosíthatnak az elektromos meghajtás számára. A legígéretesebb az új VC-Turbo motor, amely 2018 közepén debütál az új Infiniti QX50-en. Ez a motor olyan célt ér el, amelyet az autóipari mérnökök évtizedek óta dolgoznak, és ez „a következő nagy lépés a belső égésű motor hatékonyságának és kibocsátásának optimalizálásában - szó szerint átalakul a teljesítmény és a hatékonyság között igény szerint” - nyilatkozta a Nissan luxusmárka. . Az Infiniti pedig csúcskategóriás V-6 teljesítményt ígér, közel turbó futásteljesítménnyel.

A Mazda hasonló állítást állít új SkyActiv-X motorjával kapcsolatban. A japán autógyártó már számos SkyActiv technológiát kínál, amelyek a piacon a legüzemanyag-takarékosabb gázmotorok közé tartoznak. De az „X” motor az új hibrid hatékonyságot is kitűzi. Benzinüzemű, de nagymértékben kölcsönöz a dízelmotor-technológiától, így akár 30 százalékos üzemanyag-megtakarítást érhet el egy hagyományosabb benzinmotorhoz képest.

A Mazda 2019-ben elindítja a SkyActiv-X gyártását. Más IC-motorok áttörései hamarosan piacra kerülhetnek, ideértve az úgynevezett OPOC, vagy „ellenkező dugattyú / ellenkező henger” motor variációit. Az Achates Power nevű kaliforniai indítóművész állítja, hogy sok mindent meg tud tenni, mind a VC-Turbo, mind a SkyActiv-X képes - egy motorban -, és számos nagyobb gyártó közelebbről szemlélteti.

Vajon ezek a gáztechnológiák megakadályozzák az elektromos járművek várható hullámát? "Úgy gondoljuk, hogy elengedhetetlen és alapvető feladat számunkra az ideális belső égésű motor megvalósítása" - mondta Kiyoshi Fujiwara, a Mazda vezető ügyvezető igazgatója. „Villamosításra van szükség, de a belső égésű motornak elsőnek kell lennie.” Bár ezeknek az új motoroknak a felépítése valószínűleg „hibridizálódik” még jobb kilométer és teljesítmény elérése érdekében, valószínűleg évtizedek óta tartják a belső égésű technológiát az úton. jönni.